Caloriferul electric, o necesitate aproape în fiecare casă

  • Emi Lio

Cat de util este un calorifer electric in zilele geroase de iarna? In cateva randuri ce avantaje avem.

Iarna, mai ales în orașele, precum București, în care majoritatea populației depinde de furnizarea de căldură de la CET-uri, iar nu de la centrale proprii de apartament, un calorifer electric - cel puțin unul - pentru momentele, tot mai dese, în care căldura lipsește din calorifere, este mai mult decât o necesitate.

În plus, caloriferele electrice sunt utile și în case de vacanță, la țară și oriunde nu există un circuit de încălzire sau în care e dificilă asigurarea unei temperaturi confortabile.

Calorifele electrice sunt de mai multe feluri - unele numite impropriu calorifere - dar cele mai răspândite sunt, în continuare, caloriferele electrice pe bază de ulei și cele cu convecție.

Calorifer electric - functionare

Principiul de funcționare al caloriferelor electrice cu convecție este transferul de energie termică prin mișcarea naturală a aerului pe verticală.

Aerul rece de la nivelul pardoselii intă în calorifer, unde este încălzit de o rezistență și apoi eliberat înapoi în încăpere. Mișcarea continuă a aerului prin calorifer face ca încăperea să se încălzească.

La caloriferele electrice cu ulei, spațiul interior este umplut cu ulei mineral, încălzit de elementul de încălzire al caloriferului, în general o rezistență scufundată în ulei.

Apoi căldura este transferată prin transfer termin la exterior, în cameră. Elementele de încălzire ale caloriferului sunt încastrate în interior, deci se previne arderea oxigenului și a particulelor mici de praf.

Calorifer electric – avantaje imediate

Avantajele imediate ale unui calorifer electric pe bază de ulei derivă din caracteristicile sale de siguranță la foc, funcționarea faără zgomot și mobilitatea sporită, un astfel de calorifer putând fi mutat practic oriunde ai nevoie de el în casă.

Caloriferele electrice au un avantaj substanțial față de caloriferele tradiționale de apă, iar instalarea lor este mai ieftină și mult mai ușor de întreținut: nu trebuie curățate și nu au nevoie de o centrală pentru a funcționa.

Calorifer electric – mai mult

În plus, designul acestui tip de calorifere a evoluat foarte mult în ultimii ani, și putem găsi calorifere electrice cu tehnologie de ultimă generație și cu designul cel mai actual, fie că sunt încălzitoare sau radiatoare cu prosop pentru baie.

Una dintre cele mai mari preocupări atunci când alegeți un calorifer electric este consumul de curent electric asociat acestora. Cu toate acestea, progresele recente au permis dezvoltarea radiatoarelor electrice eficiente din punct de vedere energetic care rezolvă în mare măsură această problemă.
#iarna #ger #frig #calorifer #electric