Cum sa iti întretii generatorul electric pentru a ii prelungi durata de viata

  • Emi Lio

Un electric generator poate fi un real ajutor într-o gospodărie sau o locuință. Ceea ce face acesta este să transforme energia mecanică în energie electrică.

Cum să îți întreții generatorul electric pentru a îi prelungi durata de viață
Un electric generator poate fi un real ajutor într-o gospodărie sau o locuință. Ceea ce face acesta este să transforme energia mecanică în energie electrică. Astfel, un electric generator poate fi foarte util în cazul în care are loc o pană de curent sau dacă avem nevoie de electricitate într-un loc în care nu există curent electric.
Generatoarele electrice pot folosi benzină sau motorină. Generatoarele pe benzină sunt mai puternice, au un preț mai mic, sunt mai silențioase, iar emisia de gaze toxice și de fum este mai mică. În schimb, generatoarele electrice pe motorină sunt mai ușoare, se întrețin mai ușor și au o durată de viață mai lungă. Pe timpul iernii, generatoarele pe benzină pot avea probleme cu condensarea, iar cel pe motorină poate avea probleme cu pornirea.
1. Alege un generator potrivit
Există generatoare diverse ce produc o cantitate diferită de energie. Pentru a alege un generator bun pentru tine, stabilește de cât curent electric ai nevoie. Dacă aparatele ce sunt conectate la generator consumă mai mult curent electric decât produce acesta, apare riscul defecțiunii generatorului sau al aparatelor.
Electric generator-oferte (link)
2. Spațiul de instalare
Generatorul electric trebuie instalat într-un spațiu ferit ploaie, ninsoare sau umiditate. De asemenea, generatorul poate fi destul de gălăgios și produce vapori destul de periculoși, deci vei dori să îl instalezi cât mai departe de spațiul de locuit, într-un loc pe care îl poți aerisi. Nu îl instala aproape de uși sau de geamuri ale locuinței. Suprafața pe care acesta stă trebuie să fie una plată, dreaptă.
3. Alimentarea cu combustibil
Fie că folosim un generator pe benzină sau unul pe motorină, este indicat să nu alimentați generatorul în timp ce acesta funcționează. Ambele combustibile sunt extrem de inflamabile, iar când generatorul funcționează acesta se încinge destul de tare și există riscul unui incendiu sau, mai rău, chiar o explozie. Alimentați mereu generatorul oprit, și, dacă se poate, răcit. Ștergeți bine orice eventuală urmă de combustibil vărsat înainte de a îl reporni. Chiar dacă poate fi deranjant să aștepți să oprești generatorul pentru a îl alimenta, acest lucru este foarte bun pentru siguranța ta.
Electric generator – oferte (link)
4. Mentenanță
Este indicat să folosești pentru generator combustibilul pe care îl recomandă producătorul, asta pentru a extinde durata de viață a acestuia. De asemenea, verifică filtrul de aer periodic și curăță-l sau schimbă-l dacă este cazul. Fi atent la cablurile folosite și asigură-te că acestea sunt de calitate pentru a evita un eventual scurt-circuit.

Project Tags

Companies

  • e

    eMAG

    Skills