Giles Miller Studio / BBC

  • Edvinas Bruzas

Photography / Art Direction Cannes, France The BBC Pavilion, a seminal project that was in development for almost two years, is a large-scale organic structure designed by Giles Miller Studio and located on the beach front in Cannes. The building fuses an iconic sculptural aesthetic with highly innovative architectural functionality. The undulating front of the building opens up during the day in a unique and complex mechanical concertina, exposing visitors to open views of the Mediterranean whilst referencing the performative nature of BBC Studios output. The ‘skin’ of the structure is foremost a mechanism for controlling the visual transparency of the building, but the sculptural composition of thousands of recyclable aluminium ‘petals’ results in an object of inherent natural beauty.

Project Tags

Companies

  • B

    BBC Studios

    • Giles Miller Studio logo

      Giles Miller Studio

      • Arts and Culture

    Skills