MARTIAN EMBASSY

THE MARTIANS HAVE LANDED

And they’ve set up their very own embassy in Sydney!

The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O'Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket and a time tunnel, an immersive space of oscillating plywood ribs brought to life by red planet light and sound projections. The plywood ribs create shelves, seats, benches, storage, counters and displays and continue as strips on the floor, forming space, structure and ornament at the same time.

LAVA’s design for the Martian Embassy is for The Sydney Story Factory, a not-for-profit creative writing centre for young people in Sydney.

It's the stuff great stories are made of - think of Moby Dick, H. G. Wells' Time Machine and 2001: A Space Odyssey by Stanley Kubrick.

LAVA's other pro bono partners on the project were:
Will O’Rourke (production)
The Glue Society (creative direction)
Berents Project Management (Project Manager)
ARUP (lighting and acoustic design)
Redwood Projects (builder)
Philips (lighting)
Syntec (sound)
Avatar Air (oils)
0 likes