THE COAL OFFICE Tom Dixon

RESTAURANT & BAR London 2018 200 sqm 100 covers

The Coal Office was Tom Dixon’s new restaurant and bar stretching across three floors which was to become part of the brand’s new London head quarters in Kings Cross The aesthetic of the new restaurant was developed and took cues from the history of the coal yard. Which inspired the use of functional and hard wearing materials
We designed unique corrugated raw aluminium panel cladding for the first floor. The space was dominated by a 4 meter long rock edge cut granite kitchen counter which was to be used for special events and cooking classes
Through a collaboration with the Italian stone supplier TESTI GROUP we were able to produce designs and manufacture site specific and extraordinary custom architectural features and furniture using marble, granite and quartz Other interior finishes included solid timber floors, unique steel integral design pieces and charred timber wall cladding
Alexander S Sramek was approached by furniture and product design studio JLKDS to oversee the interior design delivery of the project from concept through to completion. He worked with JLKDS during all design stages to advise and co-coordinate the design of the custom furniture items
Photos by Peer Lindgreen Drawings by Alexander S Sramek

Companies

  • Tom Dixon logo

    Tom Dixon

    • Design
  • J

    JLKDS

    Skills