Waiting area for train station platforms

Within this project, we created a new range of exterior waiting cells on the platforms of the train station. As a modular device for sheltering travellers, protecting them from unpleasant weather conditions, the shelter should be adaptable to the architectural configuration of the railway stations.
The shelter has an rectangular shape, the roof is slightly inclined, higher at the front, in order to protect people from the rain. The window shade is composed by 24 (216mm wide) horizontal plates/boards the plates/boards are sustained by a metal tube that is attached from the roof to the floor. This shelter is also adaptable to different weather conditions .The window shade is located backwards and can be adjusted from the inside. There is glass in the front “wall” covering only a part of the entrance, like that is possible to be seated or standing in an open space or in a closed one, this glass is sustained by a metal tube and it is attached to the wavy surface. Inside there is also a wavy chairs, similar to the previous one but extended in one straight line and a screen with information on transports. Inside the shelter it is possible to seat 5 people, with space for 8 more to stand inside comfortably. The design lines are a contrast between straight and curved lines as the design before, however this curved lines are concave and convex, like waves. As the design above the combination of curves and rectangles allows a good integration in the train station.
It is inspired in censorial expressions both tactile and visual, in simplified gentle organic lines. This design it is discrete simple and clean, it is inviting and comfortable.

Team Credits

Sofia Malato

  • Saleswoman at Limited Edition
  •  

Skills

Inspired by this project? Showcase projects you’ve worked on and inspire other people.

Like what you see? Be the first to leave a comment for Sofia!

Add comment
Sofia Malato
Saleswoman at Limited Edition