Ingresso con Dispensa

The aim of the project was the refurbishment of the entrance in an old country house, which wasn’t originally conceived to be a doorway but that, for ease of the inhabitants, undertook this role. The space never had a precise identity: it was a place to store preserved food and firewood, to lay the harvest but it also functioned as a laundry. At the basis of Ingresso con Dispensa there is the idea to show - and not to conceal - the beauty of having different functions and objects in an hybrid room. The space was divided in two areas: the first one (Ingresso) is what could be considered the proper entrance which naturally guides the hosts towards the pubic areas of the house; the second area (Dispensa) is a larder where a custom made cupboard and four panels hiding a laundry and a fridge evolve around a 18th century walnut table which occupies its original position. The two spaces are physically separated by a iron-framed glass window which creates the perception of a unique space: Ingresso con Dispensa. Traditional elements, such as the credenza, were reinterpreted featuring a pvc plastic little curtain; the sliding panels resemble the frosted glass of 50s cabinets.

Inspired by this project? Showcase projects you’ve worked on and inspire other people.

Flatwig Studio
Interiors and objects
Francesca Avian
Co-founder of Flatwig Studio
Erica Agogliati
Co-founder of Flatwig Studio