Waar u op moet letten bij het kiezen van uw badkamerijdelheid

  • Sabrina Allen

Uw badkamermeubel is waar u elke dag mee begint. Het is hier waar je mentaal je to-do-lijsten en je schema doorneemt terwijl je je tanden poetst en 's ochtends je haar stylet.

Je ijdelheid is ook waar je elke avond eindigt, de hoogte- en dieptepunten van de dag wegspoelt voordat je gaat slapen. Natuurlijk is niet zomaar een oude set lades met een gootsteen eraan vast. Dit soort dagelijkse toegewijde samenwerking vereist meer denkwerk en planning dan het selectieproces voor uw gemiddelde meubelstuk.
Of u nu een ijdelheid kiest voor een weinig gebruikte damestoilet of een gedeelde eindsuite, hier zijn een paar belangrijke vragen om te overwegen.

Hoe ziet je bestaande ruimte eruit?


Alvorens na te denken over design of stijlelementen, is het belangrijk om eerst stil te staan ​​bij de praktische vragen. Loop rond in je badkamer en krijg een idee van de indeling. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de locatie van het sanitair, stopcontacten en andere reeds bestaande functies zoals spiegels of kasten. Probeer de verkeersstroom van de kamer te visualiseren. Vergeet niet rekening te houden met de richting van de deur wanneer deze zwaait. Door al deze details te inventariseren, kunt u bepalen welke badkamerijdelheid geschikt is voor u en uw ruimte.

Wat is het hoofddoel van deze badkamer?


Uw ijdelheidsbehoeften zullen variëren op basis van de verschillende mensen die u verwacht de kamer te gebruiken en waarvoor ze deze zullen gebruiken. Denk aan comfort, opslag en stijl. Een damestoilet zal bijvoorbeeld goed worden bediend door een eenvoudige wastafel op een voetstuk, terwijl een dubbele spoelbak beter is voor een ruime eindsuite. Een gastenbadkamer heeft alleen voldoende lades nodig voor de eerste levensbehoeften, maar voor make-up- en haarproductjunkies kan meer opslagruimte nodig zijn. Kinderwastafels hebben ook hun eigen eisen - misschien een lagere toonbankhoogte of duurzamere materialen voor het aanrechtblad.

Wat zijn jouw ideale afmetingen?


Nu je een informeel onderzoek van de kamer hebt uitgevoerd, is het tijd om je meetlint tevoorschijn te halen en wat harde cijfers te verzamelen. U wilt een duidelijk plan hebben voor de hoogte, breedte en diepte van uw ijdelheid.

Hoogte


30 tot 32 inch wordt als standaard beschouwd als het gaat om de hoogte van een ijdelheid, hoewel de "comfort" -hoogte van 36 inch een steeds populairdere keuze is. De locatie en plaatsing van eventuele spiegels of medicijnkastjes is ook van invloed op de hoogte die u kiest.

Breedte


De kwestie van de breedte zal het allerbelangrijkste debat aanwakkeren over de vraag of je ijdelheid een of twee wastafels moet bevatten. Dubbele wastafels zijn ideaal voor elke badkamer die door twee of meer personen wordt gedeeld, omdat ze meer persoonlijke ruimte en flexibiliteit bieden, terwijl een enkele wastafel de beste keuze is voor kleinere badkamers. Lees hier meer over de voor- en nadelen van een dubbele wastafel.

Diepte


Als het om diepte gaat, is de standaardmaat 21 inch, maar ook deze kan worden aangepast aan uw behoeften en voorkeuren. U kunt opties vinden die zo ondiep zijn als 12 inch voor bijzonder smalle ruimtes.

Welke stijl van wastafel past het beste bij jouw huis?


De praktische zaken zijn geregeld en de berekeningen zijn gedaan. De beslissingen die overblijven zijn meer een kwestie van creativiteit en individuele smaak. Er zijn drie brede categorieën als je het hebt over ijdelheidsstijl: vrijstaand, zwevend of hoek.

"Vrijstaand" is de meest voorkomende en traditionele. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, dus als je cohesie met de rest van je huis wilt creëren, is dit een uitstekende keuze. Een "zwevende" ijdelheid daarentegen is beslist modern. Deze stijl opent extra ruimte onder de ijdelheid en creëert de illusie van meer ruimte. Een hoekijdelheid is precies hoe het klinkt, een ijdelheid die precies in een hoek past en perfect is voor kleinere badkamers.

Welke designtrends moet je meenemen?


Er zijn oneindig veel manieren om interesse en persoonlijkheid toe te voegen aan je ijdelheid. Uw keuze van kasten, aanrecht, backsplash en hardware zullen allemaal worden gecombineerd voor een unieke weerspiegeling van uw persoonlijke stijl. Misschien omarm je minimalisme en concentreer je je op strakke lijnen en neutrale kleuren. Of geef je ijdelheid een beetje hotelflair met open rekken om je favoriete producten en kunstig opgevouwen handdoeken te tonen. Een andere populaire trend dit jaar is het kiezen van metalen kranen en hardware op teruggewonnen houten kasten om een ​​onverwachte mix van traditioneel en modern te creëren.

Uw ijdelheid is hoogstwaarschijnlijk het visuele middelpunt van uw badkamer, net zoals het zeker centraal staat in veel van uw dagelijkse routines. Als je eenmaal je basis hebt gedekt en de juiste vragen hebt gesteld, kan je perfecte badkamerijdelheid alles zijn wat je maar kunt bedenken.

Klaar voor een keuken- of badkamerrenovatie? Bezoek ons op koop Goedkoopste sanitair van topkwaliteit voor Kitchen & Bath om uw droomhuis werkelijkheid te maken.