Dacă nu ai avut grijă să îți cureți bine perechea de bocanci de damă de sezonul trecut, probabil vei constata că au rămas câteva reziduri ce trebuie șterse, înainte de a le putea purta.
Dar cum cureți eficient bocancii de damă, în funcție de materialul din care sunt realizați?
Cum să cureți încălțămintea de iarnă
Pentru a-ți curăța încălțămintea din piele ai nevoie doar de o perie cu peri moi, detergent pentru piele sau săpun pentru piele (sau o soluție făcută din două părți oțet alb și o parte apă), două prosoape moi din bumbac, ceară pentru piele și o perie pentru a conferi strălucirea.
1. Mai întâi, scoate-ți șireturile (dacă există). Apoi trece o perie cu peri moi pe cizma murdară. Îndepărtează orice reziduri vizibile. Orice sediment rămas poate zgâria pielea atunci când este curățată prea ferm. Acest pas te scutește de a-ți deteriora accidental ghetele.
2. Aplică săpunul pentru piele cu un prosop umed. Nu-l uda prea mult. Curăță cizma într-o mișcare circulară, astfel încât soluția să facă spumă.
3. Șterge cizma cu un prosop uscat. Lasă întotdeauna cizmele să se usuce complet la aer înainte de a le atinge din nou.
4. Folosește un prosop pentru a aplica un balsam pentru piele. Urmează instrucțiunile furnizate pe ambalaj înainte de a-l aplica.
5. Apoi, adăugă ceară pentru lustruire. Ceara abia se vede, dar acționează ca o acoperire rezistentă la intemperii între piele și, ei bine, ploaie sau zăpadă. Ea conferă cizmei o strălucire ridicată. Pentru a o aplica, lustruiește-ți cizma cu o mișcare rapidă înainte și înapoi a periei de finisare.
Dacă ai o pereche de cizme de damă din piele de căprioară sau o pereche de UGG-uri, ai nevoie de o gumă de șters din crep, detergenți pentru pantofi (sau amestecul tău de săpun), un prosop, un protector impermeabil și o perie pentru pielea întoarsă.
1. Curăță tălpile exterioare. Aplică săpun pe un prosop umed și spală părțile din piele sau cauciuc. Ai grijă! Cizmele din piele întoarsă nu ar trebui să se ude.
2. Îndepărtează orice murdărie vizibilă sau resturi cu peria specială pentru pielea de căprioară. Nu folosi orice perie, materialul este delicat.
Cele concepute special pentru acest material reduc probabilitatea de a-l deteriora. Pentru petele persistente, utilizează o gumă de șters din crep. Aceasta rezolvă chiar și cele mai încăpățânate pete.
3. În cele din urmă, aplică un protector impermeabil pe cizmele tale din piele de căprioară. Există o mulțime de tipuri diferite, doar ai grijă ca cel pe care îl alegi să fie făcut special pentru pielea de căprioară.
Acum poți trece la curățatul boncacilor tăi de damă favoriți, fără să existe riscul de a deteriora perechea pentru că nu ai folosit detergentul potrivit sau o perie potrivită pentru tipul de material din care sunt fabricați.
Și dacă tot nu ești sigură, poți apela oricând la un specialist în curățarea lor.