Ce va aduce 2020 nou în ceea ce privește televizoarele?

  • Emi Lio

Marii producători inovează de la an la an, cu fiecare model nou de televizor, iar aceste mici inovații anuale sunt cele care au marcat evoluția tehnologică a televizoarelor actuale.

Tehnologia evoluează în mod progresiv și, chiar dacă de la un an la altul nu se văd mari revoluții tehnologice, privind retrospectiv ne dăm seama de nivelul tehnologic ridicat la care am ajuns în acest moment.

televizoare ieftine - tehnologii


Este suficient să ne gândim ce tehnologii existau în domeniul televizoarelor în urmă cu cinci sau cu zece ani pentru a ne da seama de această evoluție și a realiza cât de departe am ajuns în 2020.

Nici acest an nu va face excepție în ceea ce privește noutățile din domeniu. În 2020 tehnologiile care au făcut un timid act de prezență se vor consolida, dar vor apărea și altele.

televizoare ieftine - detalii (LINK)


Acestea sunt cele mai importante tehnologii în ceea ce privește televizoarele în 2020:

1. Anul Jocurilor Olimpice transmise în format 8K

În 2020, Jocurile Olimpice vor avea loc în Japonia, la Tokyo, leagănul multor tehnologii care astăzi sunt standard pe televizoarele noastre. Niponii vor sărbători acest lucru prin transmiterea Olimpiadei în format 8K în toată lumea.

Nu este pentru prima dată când un eveniment sportiv se transformă într-o platformă de lansare a unei noi tehnologii de imagine. Olimpiada de la Rio, din 2016, a făcut la fel cu tehnologia 4K, dându-i acesteia impulsul de care avea nevoie pentru a se consolida definitiv.

Olimpiada de la Tokyo va fi transmisă în rezoluție 8K nativă, astfel că cei care dețin un televizor 8K și vor urmări retransmisia JO pe o televiziune care emite 8K vor putea vedea Olimpiada la calitate maximă.

televizoare ieftine - info (LINK)


2. Mai multe ecrane OLED și mai accesibile

În 2019, televizoarele OLED au experimentat un volum ridicat de vânzări. Acest lucru a dus la o creștere a producției de televizoare cu ecrane OLED, ceea ce, progresiv, duce la o ieftinire a acestora.

Pe cale de consecință, televizoarele OLED vor fi mai ieftine în 2020 decât în 2019, ceea ce va permite fabricanților să le integreze în tot mai multe modele de televizoare, deci chiar și în televizoare ieftine.

Asta înseamnă că, dacă în 2019, pentru a te bucura de un televizor cu OLED trebuia să apelezi la gama de vârf, în 2020 vei putea găsi și modele de gamă medie care vor deține această tehnologie.

televizoare ieftine - descopera ofertele zilei (LINK)


3. HDMI 2.1 îți va transforma televizorul într-un monitor de gaming

Un avans tehnologic important al acestui an este noul standard HDMI 2.1, care va fi tot mai des utilizat pe noile modele de televizoare.

Acest nou standard presupune o îmbunătățire a prestațiilor care deja permiteau integrarea unor funcții de sincronizare de frecvență ale ecranului cu echipamente de gaming la o calitate mai bună.

În plus, noul standard HDMI 2.1 va permite reducerea latenței, ceea ce înseamnă o întârziere mai mică de la apăsarea butonului manetei de gaming până la reprezentarea acțiunii pe ecran. Adică o apropiere mai mare a televizorului de ceea ce înseamnă un monitor de gaming.

Altă îmbunătățire adusă de HDMI 2.1 este o mai mare lățime de bandă. Asta înseamnă că, cu un singur cablu, poți transmite mai multă informație între sursă și televizor. Un efect imediat al noului standard, o îmbunătățire a imaginii și sunetului televizoarelor, care vor putea primi o cantitate mai mare de informații de culoare, sunet și strălucire.

televizoare ieftine - asistenti de voce


4. Integrarea asistenților de voce în televizoare

În ultimii ani, asistenții inteligenți de voce au căpătat un rol tot mai important în viața noastră de zi cu zi, mai ales acasă.

Televizoarele care sunt deja pe piață aveau deja posibilitatea de a fi conectați la un astfel de asistent, precum Google Home sau Alexa, printre alții, astfel că utilizatorul putea reduce volumul, stinge sau aprinde televizorul, respectiv schimba canalele doar cu vocea.

În 2020 această integrare cu Internetul Lucrurilor (Internet of Things) va merge un pas mai departe, urmând ca Google Home sau Alexa să fie integrați deja în televizoare, fără a mai fi nevoie să se facă o conexiune la un alt dispozitiv.

LG și Samsung incluseseră deja de anul trecut această funcționalitate pe anumite modele, dar această tendință va lua amploare în acest an.

Project Tags

Companies

  • e

    eMAG

    Skills