Cum să alegem televizorul smart si ieftin perfect?

  • Emi Lio

Pentru că în ultima vreme mai tot clanul meu are sau vrea televizor, de la nepotul de 4 ani care vrea să se uite la desene non-stop la bunica ce vrea un televizor smart ieftin ca să se uite numai ea, adică bunicul să se uite la televizorul lui și să o lase în pace, m-am hotărât să scriu despre criteriile după care ar trebui să ne ghidăm când cumpărăm un televizor.

Un televizor smart ieftin toată lumea ar vrea, numai că prețul mic nu este o garanție a calității, ci din contră. Adică eu nu as achiziționa un televizor smart ieftin second hand, de exemplu. Simplul motiv fiind că nu are garanție și, deși am încredere în oameni, știu că dacă se strică sigur nu e a lor vina, ci a mea. Și asta pentru că musai am vrut un televizor smart ieftin.
Și dacă nu ne permite bugetul, cum găsim totuși un televizor smart ieftin? Și cum ar trebui să fie?
1. Păăi, am putea să așteptăm Black Friday ca să găsim o ofertă bună și un televizor smart ieftin ok și din punct de vedere al calității. Dar dacă nu putem aștepta, putem trece la pasul doi.
2. Oferte și iar oferte, online și nu numai, dacă vă permite timpul. Un telefon smart ieftin care să fie potrivit dorințelor nu este ușor de găsit, dar grație internetului e mult mai ușoară căutarea. În plus, puteți compara prețurile, puteți vedea ce cred alți oameni care au deja acel televizor și dacă merită să îl cumpărați.
3. Dacă am prins o ofertă faină pentru un televizor smart ieftin, trebuie să fim atenți să fie într-adevăr smart și să se ridice la nivelul așteptărilor. Adică, numai dacă nu îl vreți pentru bunici, nu cautați să aibă acces la Internet și să puteți vedea orice filme doriți . Și această condiție deja taie cuvântul ieftin din viitorul televizor smart ieftin. Pentru a vă încadra în buget, puteți opta pentru un televizor smart ieftin mai mic, cam 40 inci pentru dormitor și 50+ pentru sufragerie. Asta dacă dimensiunea e ceva ce puteți negocia.
4. LEDsau OLED să fie? Păi, dacă țineți neapărat la ieftin, OLED e exclus. Deși OLED oferă culori vibrante și contrast dramatic, trebuie să respectați bugetul. Nici 4K nu ar fi o opțiune, deși prețurile au tot scăzut în ultima vreme, tot nu intră în categoria televizor smart ieftin.

5. Un alt sfat primit și pe care îl dau mai departe pentru că nu m-a dezamăgit până acum e să alegeți un televizor smart ieftin produs de o companie de care ați auzit, care va rămâne pe piață și care va avea grijă de dumneavoastră măcar în perioada garanției. Nu dau nume, le cunoașteți și voi.

6. Dacă alegeți un televizor smart ieftin de 40 inci, puteți opta pentru 1080 pixeli. Nici nu e cazul să vă zgârciți la un diplay de 32 inci și rezoluție de 720p, mai ales că prețurile nu diferă atât de mult și nici vreți un televizor care să nu fie în pas cu vremea după puțin timp de la achiziție. Măcar dacă nu e 4K, să fie un televizor smart ieftin modern.
#tv #smart #ieftin #emag #led