Tate Modern

SWITCH HOUSE WINDOW

THE BRIEF
Prop Studios were invited by the Tate Modern to originate an impactful window scheme for the launch of the new Tate building – Switch House, by Swiss architects Herzog & de Meuron.
The scheme is a development of the Tate’s rebranded logo, which was inspired by themes of interaction and inclusion through spherical forms.
DESIGN AND MANUFACTURE
The Prop Studios team designed, manufactured and installed the scheme combining graphic and sculptural elements to create an engaging statement for the launch window. Spheres on rods make the logo appear to disjoin and realign, depending on the chosen perspective of its audience.
The logo compromises of 300 vinyl circles, 75 wooden spheres of various sizes and 69 half spheres. The high gloss background is highly reflective, creating the illusion of spheres suspended in mid-air, whilst also subtly reflecting the viewer to include them as part of the overall aesthetic.

Team Credits

Lisa Ronan

  • Message
ConnectConnect

viviana fabris

  • Message
ConnectConnect
  • Project manager and Assistant curator
  •  

Companies

  • TATE

    TATE

    FollowFollow
    • Art Galleries

Project Tags

  • design
  • projectmangement
  • creative
  • branding
  • designingexperiential

Inspired by this project? Showcase projects you’ve worked on and inspire other people.

Post your project
Prop Studios Ltd
Award winning retail design agency
Lisa Ronan
Managing Director
vf
Project manager and Assistant curator