Válóperekben is jártas ügyvéd Debrecenben

  • Sophia Ross
Sajnos az emberi kapcsolatok tele vannak konfliktusokkal, ami olyan emberek között is felmerül, akik elvileg szeretik egymást, de az évek múlásával, előjöhetnek olyan problémák, akik addig nem kerültek felszínre. Ilyenkor a párok arra jutnak, hogy elindítanak egy speciális jogi folyamatot, aminek a végen felbontják a házasságot, ehhez szükséges ügyvéd segítségét igénybe venni, kifejezetten akkor, ha a válni készülő felek nem tudnak megegyezni minden lényeges kérdésben.

Nem mindig sikerül közös megegyezéssel elválni, mivel a vagyonmegosztás, vagy a gyermekelhelyezés kényes kérdések, amiben a legtöbb esetben nehéz megegyezni, ilyenkor szükséges egy tapasztalt válóperes ügyvéd segítségét igénybe venni.

A válóperes ügyvédeknek kell, hogy legyen egy sajátos képességük, amit empátiának hívnak, jobban kell ismerni az emberek érzelmeit és motivációit, mint más jogi területeken, mert ilyenkor nem mindig elegendő önmagában a jogszabályok ismerete. Teljesen máshogy kell kezelni a női, vagy a férfi ügyfeleket, mivel teljesen más szemlélettel tekintenek erre a dologra.

A bírósági tárgyalás komplikált eljárás, ezért fel kell készülni arra, hogy milyen nem várt nehézségek fordulhatnak elő. Minden magyar városban sok válóperes ügyvéd van, mert nagyon sok házasság végződik bontóperrel. Nem kétséges, hogy mindenkinek jól meg kell gondolnia, hogy megházasodik-e, mert ha nem is tart az élete végéig, de életre szóló következményei vannak az biztos. Nem probléma ez, mert egy okos ügyvéd gond nélkül pontot tesz az ügy végére.

Nem is biztos, hogy feltétlenül hagyományos perre, kell hogy sor kerüljön, mert közös megegyezéssel is zárulhat a válás, amennyiben a házastársak között nem áll fenn nézetkülönbség. Ilyenkor akár 2 hónap alatt le is zajlik a teljes eljárás és nem kell tovább aggódni a részletek miatt, mert innen már minden rendben megy. Egy válás minden esetben hatással van az emberekre és nem csak az ügyvédi díjak miatt. Ezért mindenki meggondolja, hogy másodszor is házasságra adja e a fejét, de még így is sokan vannak, akik mégis így tesznek.

Az ügyvédeknek persze ez a munkájuk, hogy segítsék a házastársakat abban, hogy minél kisebb veszteséggel zárják a kényelmetlen procedúrát. Mindenkinek az az érdeke, ha nincs megegyezés a házastársak között, hogy olyan a családjog területén jártas ügyvédet alkalmazzon, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

Hajdú-Bihar megyében is nagyon sok a területre szakosodott jogász van, de Dr. Gőz Péter ügyvéd Debrecen házaspárjainak kifejezetten ajánlott, mert kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik családjogi ügyekben. Sok debreceni van jó véleménnyel róla, mivel számtalan bontópert vitt már sikerre, annak köszönhetően, hogy kifejezetten jó szakmai érzéke van.

A debreceni bíróságon már jól ismerik, mert számos ügyfelét képviselte már kiemelkedő sikerrel ilyen perekben, ez persze nem jelenti azt, hogy polgári perekben, vagy munkajogi ügyekben ne lenne páratlan tapasztalata, de a családjogban tényleg kiemelkedő a teljesítménye.