BA Interior and Spatial Design FMP

The area named ‘Little Venice’ is where I decided to explore a forgotten space. This particular space has been ignored because of noise pollution from the adjacent busy roads. My project explores the revitalisation of this space by creating a canopy and seating area to shelter people from the noise and create a quiet and comfortable area for the public to enjoy. The modular canopy structure has been replicated and re-scaled to also create the street furniture and is placed accordingly to allow the public to focus on the natural environment surrounding them. The materials, cork and rubber, were chosen because of their sound absorbing properties. Additionally, rubber is a weatherproof and heat absorbing material and cork is a comfortable, natural and renewable material which I felt accompanied the existing natural surroundings well.

Team Credits

Daisy Domville-Musters

  • Creative
  •  

Project Tags

Inspired by this project? Showcase projects you’ve worked on and inspire other people.

Like what you see? Be the first to leave a comment for Daisy!

Add comment